Padel isdynamischinteractieffunlaagdrempelig!

Padel is de snelstgroeiende sport in Nederland en enorm leuk voor spelers van alle leeftijden.. Padel is een racketsport met veel kenmerken van tennis en squash. Deze combinatie staat garant voor snelle en spannende rallies en raakt daardoor steeds mee in trek bij tennissers, squashers en sportliefhebbers in het algemeen.

Het spel wordt gespeeld als dubbelteam op een veld dat is omgeven door een glazen wand en een hekwerk. Het spel wordt gekenmerkt door snelle actie waarbij reactievermogen en inzicht van essentieel belang zijn.

De bal mag na de grond geraakt te hebben de wand raken en mag vervolgens ook via de wand weer over het net worden gespeeld. De bal is uit als de wand geraakt wordt zonder dat de bal de grond heeft geraakt. Er wordt onderhands met stuit geserveerd, waarna hij diagonaal naar het ontvangende servicevak geslagen wordt. Na de stuit mag hij wel de glaswand raken maar niet het hekwerk. De puntentelling is gelijk aan die van het tennis (15, 30, 40, gelijk, voordeel en game) en er kan worden gespeeld om twee of drie gewonnen sets.

Meer informatie:

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op!
© 2023 Tennis & Padel Vereniging Hoorn

Hoofdsponsor Tennis

Bouchier Sport 2000

Hoofdsponsor Padel

Neem contact op voor meer informatie

TPV Hoorn social:

Padel Hoorn social: